Wednesday, 14 August 2013

SET KECANTIKAN SHAKLEE



Kecantikan memang menjadi igauan semua wanita. Semua benda nak cantik dan menarik. Jadi kenapa nak sayang duit. Melaburlah untuk diri sendiri supaya kelihatan sihat dan cantik. Bersihkan dalaman maka kecantikan luaran akan menyerlah.

Nak tahu lanjut, hubungi DILLA 019-7270181.

Tuesday, 13 August 2013

SET KESUBURAN SHAKLEE

Setiap pasangan suami isteri setelah berkahwin pasti inginkan cahaya mata. Ini kerana merekalah penyeri rumahtangga dan penyambung warisan. Namun, ada yang telah lama berkahwin tetapi masih tidak dikurniakan cahaya mata. Bermacam-macam cara dah dilakukan tapi masih lagi belum dikurniakan anak. 

Jangan berputus asa kerana masih lagi ada iktiar dengan menggunakan SET KESUBURAN SHAKLEE. Ia bukanlah jaminan anda akan hamil, tetapi sebagai usaha untuk anda hamil. Ramai dah cuba dan ternyata usaha mereka berhasil dengan izin ALLAH. InsyaAllah. 

SET KESUBURAN SHAKLEE ini terdiri daripada GLA Complex dan B Complex (untuk isteri) serta Zinc Complex dan Vita E Complex (untuk suami). Untuk kesan lebih optimum boleh tambah ESP di dalam set tersebut.



Untuk keterangan lebih lanjut, boleh hubungi Dilla 019-7270181. Harga istimewa akan diberikan kepada anda.









Thursday, 8 August 2013

SELAMAT HARI RAYA

Saturday, 3 August 2013

Kisah perjalananku bersama Shaklee

Nama saya Dilla. Dilla seorang isteri dan Mama kepada sepasang anak (Nur Qistina & Muhammad Danish). Dilla berasal dari Pontian, Johor dan sekarang menetap di Melaka. Kisah Dilla dan Shaklee bermula semasa Dilla mengandungkan Danish.

Kenapa....Masa anak pertama Dilla terkilan sangat sebab tak dapat nak menyusukan Qistina sampai 2 tahun. Mungkin masa tu kurang ilmu penyusuan dan niat yang tak bersungguh. Penyusuan hanya dapat dilakukan semasa pantang sahaja dan susu mulai kering. Apa lagi susu formula la sebagai pengganti.

Sejak dari peristiwa itu, Dilla niat nak susukan anak kedua dan seterusnya dengan susu ibu sehingga 2 tahun jika diizinkan. Pencarian info dan tips penyusuan dicari semasa mengandungkan Danish lagi. Dan yang selalu Dilla buat, Dilla akan kata "Anak aku lahir je, aku nak terus susukannya". Bila search tentang "milk booster" atau nak banyak susu mesti keluar Shaklee. Lepas tu ada gak survey harga tanya, emmm mahalnya. Tapi sebenarnya taklah mahal sebab Shaklee nie tahan lama.

Masa dalam pantang Dilla diberi rezeki yang tak disangka. Member tempat kerja bagi Dilla SET MENYUSU SLIMMING sebab dia tak abis makan. Seronok tak terkata masa dapat set tu. Dalam excited rasa sedih lak sebab member lupa cara makan. Dilla pun tanyalah beberapa orang SID SHAKLEE tapi kebanyakkannya layan tak layan. Yelah dah lah tak beli ngan dia pastu tanya macam-macam. Akhirnya Dilla tanya pada Hafsah Mardhiah (my mommy shaklee). Hafsah bantu Dilla cara nak makan macam mana. Baik sungguh hatinya walau tak beli dengan dia, masih sudi melayan.

Baru 2 minggu Dilla makan SET MENYUSU SLIMMING tu banyak nampak perubahan. PERTAMA; tumit kaki tak lagi merekah
KEDUA; Susu banyak sangat dan dapat kumpul stok EBM hingga tak muat peti sejuk
KETIGA; Kulit rasa lembut dan moist
KEEMPAT; Tak de sembelit masa dalam pantang
KELIMA; Berat badan turun 2kg


Sejak dari hari tu, Dilla pun dah jatuh cinta pada Shaklee dan terus daftar jadi Distributor yang sah. Dilla nak share pada semua orang kebaikan Shaklee dan nak bantu semua orang sihat bersama Shaklee. Shaklee banyak mengubah Dilla

Kepada sesiapa yang nak tahu lanjut tentang SHAKLEE nie boleh hubungi DILLA 019-7270181. 

Shaklee untuk pesakit Gout

Salam semua.

Sebelum nak tahu apa yang Shaklee boleh bantu kepada pesakit Gout, kite kenali dulu apa itu Gout? 

Gout adalah satu penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin. Tubuh kita menyingkirkan bahan kumuh ini melalui air kencing, tapi apabila ia berlebihan dan tidak dapat dibuang, ia terkumpul di dalam sendi. Inilah yang menyebabkan gout.
 
Tubuh menjadi kurang efisien untuk membuang asid urik tersebut apabila buah pingang tidak berada di tahap kesihatan yang optimum. Ya, buah pinggang kita adalah organ perkumuhan yang penting untuk menyingkirkan bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh, namun dalam beberapa keadaan, buah pinggang tidak dapat bekerja dengan baik, akibat dari:

  • Pengambilan ubat-ubatan berunsurkan ‘drug’
  • Stress dan tekanan perasaan
  • Pengambilan protein yang berlebihan
  • Kekurangan vitamin tertentu yang diperlukan untuk proses perkumuhan
Jadi, apakah yang boleh dilakukan oleh pesakit gout di samping mendapatkan rawatan doktor yang berkelayakan?

  • ALFALFA - detox semulajadi yang menyingkirkan toksid secara lembut dari badan. Pengamal alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini.
  • PERFORMANCE DRINK – memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid urik. Ia berkaitan dengan pengambilan alfalfa sebagai detix di atas.
  • OMEGA GUARD – mengelakkan keradangan sendi.
Testimonial tentang gout dari Puan Aula:
 

Condition gout mama mmg terukk…….Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die… It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry…
So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..
Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after taking SHAKLEE suppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;

My mum starts consuming it.. And the very next day NO JOKE… die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada..

Alhamdulilah with GOD’s will…AFTER 1 WEEK… she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit…. sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..

AFTER 2 weeks… ramai la puji dia ” Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri”. Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!!

Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. “SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!”
Sumer nie dengan KEBESARANYA dan usaha untuk try other alternatives SHAKLEE. It might be small to some but to her sangat bermakna means she can be more active to be with her cucu…
Tapi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHAN dalam mengambil suplemen di atas… Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and her BREATH dah tak berbau….
YEap dats right dulu mama ade masalah mulut berbau because of the medication she’s taking due to her asthma… hah panjang la cerita die nie hehe:) PAsal mulut berbau nie nanti I post special entri k!!
SO Itula testimoni mama saya… selepas mengambil nya almost 2 bulan dah ALHAMDULILAH perubahan positif pada mama.
 

Sebab nilah Aula suka sangat SHAKLEE suplemen, it provides alternative for healing besides prescription drugs. Aula bersyukur sangat

Jadi, inilah yang saya nak syorkan kepada pesakit gout, supplement semulajadi dari Shaklee selain dari menjaga diet harian.


Nak tahu lanjut atau nak order, boleh hubungi saya Dilla 019-7270181

credit to zahirah

Follow Me