Sunday, 29 September 2013

Vitalea-Multivitamin Shaklee




Jom kita kenal Multivitamin Shaklee ni. 
Vitalea dirumuskan bagi memenuhi 28 vitamin dan mineral yang penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Vitalea mengandungi:-
2x lebih antioksidan utk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca drpd radikasi bebas

2x lebih kalsium untuk pembentukan tulang

3x lebih vitamin K utk menyokong proses pembentukan tulang

6x lebih boron utk menyokong kesihatan tulang

2x lebih beta kerotena utk pembentukan vitamin A yg lbh biopotent

10x lebih biotin yg menyokong proses pengeluaran tenaga

3x lebih selenium utk melindungi paru-paru, kolon dan prostat

2x lebih magnesium utk mengekalkan rentak jantung otot dan fungsi saraf

Kebaikan utama vitalea
-Penambahan tenaga segera
- pelengkap nutrisi
-keupayaan sistem produktif
- meningkatkan metabolisma
- elemen penting pada sel tubuh
- melindungi organ iaitu fungsi buah pinggang jantung dan hati

Vitalea ni penting untuk diet /slim kerana bila diet kita kurang makan jadi makan vitalea buat badan rasa bertenaga dan x lesu... Dan kulit kita jadi tegang... X geleber

Ibu-ibu mengandung dan menyusukan anak perlu amik vitalea ni kerana kepentingan vitalea ni ada zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh ibu dan penting utk tumbesaran anak... Vitalea ni kawal blood presure ibu mengandung...



Satu botol Vitalea boleh tahan sehingga 4 bulan penggunaan. Harga pun taklah mahal mana. Retail price RM 88.75 bagi semenanjung Malaysia dan RM 93.75 Sabah & Sarawak. Nak harga murah dan special SMS/Whatsapp DILLA 019-7270181


Berminat hubungi: Dila SMS/ Whatsup 0197270181
Shaklee Independent Distributor ( ID No 892145
Email : fadilaz_29@yahoo.com
fb page: Danish Mama Shoppe


Saturday, 21 September 2013

Mengapa Shaklee berbeza dari yang jenama lain

Shaklee dah jadi fenomena. Rata-rata semua orang menyebut dan tahu apa itu Shaklee. Ramai juga yang menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee. Ramai juga yang dah rasa kebaikan Shaklee. Ada juga yang masih tak tahu dan belum merasainya kebaikannya. Rugi tau tak cuba Shaklee ni. Jom tengok kenapa Shaklee ni berbeza dari jenama yang lain
 
credit Mamafaiz

18 sebab kenapa jenama Shaklee berbeza dari yang lain...
  1. Pada 1915 Dr. Forrest C. Shaklee menghasilkan produk yang pertama dikenali sebagai “Vitalized Minerals” dimana beliau mengasingkan sebatian semulajadi dari sayuran untuk mendapatkan khasiat mineral.Seorang biochemist menggelarkan sebatian tersebut sebagai “vitamins”.Inilah sejarah dimana perkataan vitamin terhasil.
  2.  Dr. Shaklee merupakan seorang chiropractor. Beliau memiliki ijazah dalam bidang nutrisi, biochemistry, philosophy and divinity.
  3. Pada 1924,Dr Shaklee membina health care center yang lengkap dengan pekerja terdiri daripada chiropractors, osteopaths, internist, general practitioners and surgeons. Dan untuk pertama kalinya, formula Dr. Shaklee untuk makanan kesihatan dibungkuskan dan dipasarkan.
  4. Pada 1928, beliau melahirkan a sensible diet regimen dan mencadangkannya untuk semua pesakitnya. Diet ini bersamaan dengan Food Guide pyramid yang sekarang ini juga dicadangkan oleh United States Department of Agriculture, tetapi dengan penambahan pada bijirin, buah2an ,sayur2an dan minima lemak dan gula.
  5. Pada January 1929, beliau menjadi menteri dan pada 1933, secara rasminya beliau menerima darjah kedoktorannya. Beliau menekankan kepentingan the spiritual part of life yang akhirnya menjadi filosopi asas dalam Shaklee.
  6. Beliau mengamalkan ilmu chiropractic sehingga umurnya 65tahun. Kemudian melancarkan Shaklee Corporation untuk memasarkan produk yang telah beliau hasilkan sepanjang hayatnya. Impian beliau adalah untuk berkongsi kesihatan yang lebih baik dan produknya bersama dunia.
  7. Produk nutrisi Shaklee dikenali oleh kerajaan sebagai makanan berbeza dengan produk dari syarikat lain yang dilabelkan sebagai drug companies.
  8. Shaklee merupakan pengeluar vitamin dan mineral yang terbesar di dunia dan dilabelkan sebagai leader in the nutritional industry.
  9. Shaklee menjalankan ujikali klinikal sendiri terhadap produk2 mereka.Ia dilakukan oleh pihak luar, unbiased sources (such as Yale University and Harvard University)dimana kajian klinikal ini dijalankan keatas manusia dan bukan haiwan untuk membuktikan secara saintifik yang produk2 Shaklee boleh diutilisasikan dan selamat ke atas badan manusia. Beratus ujian diterbitkan in peer-reviewed nutritional and medical journals such as:The American Journal of Clinical Nutrition. The Journal of Nutrition. The Journal of the American Dietetic Association. The Journal of Applied Physiology, and. The American Journal of Cardiology
  10. Sesetengah syarikat mendakwa mereka melakukan ujian klinikal sedangkan hakikatnya tidak pernah diuji kerana undang- undang tidak pun memerlukan mereka berbuat demikian tapi mereka mendakwa demikian hanya untuk melakukan produk mereka. Berbeza dengan Shaklee yang melaburkan berjuta2 ringgit untuk melakukan ujian klinikal terhadap produk mereka
  11. Produk Shaklee kesemuanya seimbang dan memenuhi hampir semua suplemen semulajadi yang badan perlukan. Sebagai makanan, produk2 Shaklee mengandungi nutrien2 asas,enzim2 dan juga pyhtochemicals (bahan2 kimia semulajadi dalam sayur2an dan buahan ie karotenoid, flavonoid..yang ni nanti saya ulas panjang dalam entry yang lain)
  12. Shaklee memiliki makmal kajian dan penyelidikan mereka sendiri di Hayward, California, dan makmal kedua di bina di Stanford University in Palo Alto, California.
  13. Tahukah anda Shaklee memiliki perusahaan ladang (manufacturing plant) mereka sendiri di Norman, Oklahoma. Tidak seperti sesetengah syarikat yang mengeluarkan vitamin dengan membeli dari mana2 makmal dan meletakkan label jenama mereka.. Tidak seperti Shaklee yang memiliki ladang vitamin sendiri.. Menarik bukan.
  14. Shaklee melaburkan melebihi 12juta USD setahun untuk penyelidikan dan ujian makmal. Shaklee juga mempunyai lebih 150orang saintist dan lembaga penasihat terdiri daripada doktor, pensyarah,professor, saintis dari universiti terkemuka dunia
  15. 176 ujian yang berasingan dijalankan ke atas setiap satu bahan yang terlibat dalam penghasilan produk shaklee . Ujian melibatkan ketulenan, ketahanan dan keselamatan
  16. Setiap produk Shaklee didakwa mempunyai dokumen pengesahan.
  17. Setiap produk Shaklee telah melalui sebanyak 262 ujian kualiti jaminan (assurance) yang berasingan dalam setiap proses pembuatan.
  18.  Shaklee produk semuanya dijamin berkualiti. 

Friday, 20 September 2013

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Kelebihan Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee:

1) Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2)Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3) Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4) Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5)Satu (1) kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak Omega-3, EPA dan DHA.

6) Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen ber'gred' farmaseutikal dan berteknologi terkini

7) Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektraskan omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.
 

credit to Ainul

Berminat hubungi:  
Dila SMS/ Whatsup 0197270181
Shaklee Independent Distributor ( ID No 892145
Email : fadilaz_29@yahoo.com

Monday, 16 September 2013

SPECIAL OFFER SHAKLEE DARI 30/8 HINGGA 16/9

SPECIAL OFFER FROM 30/8 UNTIL 16/9. Offer ni saya buat sempena bulan MERDEKA dan sempena bulan BESDAY saya September. Jom order dan beli, tak yah tunggu dan fikir2 lagi. Lambat order anda yang rugi.

Nak tahu lanjut pm DILLA 019-7270181 (sms/whatsapp)





 

Voucher diskaun tu boleh digunakan untuk next purchase. Exclusive hanya dengan pembelian bersama Dilla sahaja, beli dengan orang lain tak de lah yer. Jangan marah.

Set-set lain pun ada offer, nak tahu lanjut kenalah pm Dilla dulu. Boleh ikut budget kawan-kawan.
Nak tanya-tanya je pun boleh, kalau terus order lagi baik. 

P/S: Niat nak membantu ramai orang sihat dan dapat kebaikan Shaklee ni

Sunday, 15 September 2013

Mengapa Kita Perlukan Suplemen

7 Sebab kenapa perlukan Suplemen :-

1) Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar
2) Badan kita memerlukan dos yang lebih bagi sesetengah nutrien
3) Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin tercemar
4) Kehilangan nutrien dalam makanan
5) Gangguan penyerapan nutrisi daripada makanan
6) Kebanyakan rakyat Malaysia makan mengikut selera rasa
7) Mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat

Tak semua orang mengamalkan gaya hidup yang sihat dan makan makanan yang berkhasiat dan mengikut piramid makanan. Oleh itu, kita perlukan suplemen sebagai makanan tambahan dan menjaga kesihatan agar lebih baik. Sebab itu saya pilih SHAKLEE sebagai suplemen saya. SHAKLEE THE BEST.

Follow Me