Friday, 9 May 2014

Hipertensi @ Tekanan Darah Tinggi


Penyakit Hipertensi atau lebih dikenali sebagai Tekanan Darah Tinggi sering kali diambil mudah dan disangkakan tidak bahaya. Ia juga boleh membawa maut jika tidak dirawat segera. Mungkin ramai tidak tahu, tekanan darah tinggi adalah faktor utama kepada penyakit jantung, angin ahmar (strok), kegagalan buah pinggang dan penyebab kematian di seluruh dunia. Ia biasa berlaku ke atas orang dewasa yang berusia 25 tahun ke atas.

Penyakit darah tinggi berlaku akibat tindak balas tidak normal salur darah menyebabkan tekanan meningkat melebihi dari biasa. Tekanan darah normal bagi orang dewasa ialah 120 milimeter merkuri (mmHG) dan 80mmHg. Peningkatan yang tinggi daripada biasa akan menyebabkan kerosakan dan pemendapan plak kolestrol pada salur darah, seterusnya boleh mengakibatkan pendarahan serta kerosakan pada organ dalam badan. 








Faktor-faktor tekanan darah tinggi
> Berat badan berlebihan (obesiti)
> Pengambilan lemak berlebihan atau makan makanan yang berkolestrol tinggi
> Pengambilan makanan terlalu masin
> Kurang aktiviti fizikal dan bersenam
> Faktor keturunan

Tanda-tanda yang dikesan apabila melakukan pemeriksaan kesihatan
> Sering sakit atau pening kepala
> Sakit dibahagian tengkuk
> Pitam atau pengsan

Rawatan
Biasanya ia boleh dikawal dengan pengambilan ubat darah tinggi yang dipantau dan atas nasihat doktor. 
     
Sumber: Berita Harian 9 Mei 2013-Ruangan Famili



Namun begitu, pengambilan ubat yang mengandungi dadah secara berpanjangan akan mendatangkan kesan buruk ke dalam darah & sistem badan itu sendiri. Ia boleh menyebabkan pesakit mengalami kesan kesihatan yang teruk untuk jangka masa panjang. Pesakit darah tinggi boleh juga mencuba Set Darah Tinggi untuk mengurangkan kesan kepada masalah tersebut.

Set itu mengandungi :-

> Omega Guard - minyak ikan yang mengandungi asid lemak 3 yang dipercayai mampu mengurangkan tekanan darah, membantu melancarkan peredaran darah, mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata.

> Alfalfa Complex - untuk membuang toksin dalam badan serta merendahkan tekanan darah

> Lecithin - membakar lemak dalam badan serta membakar lemak di sekeliling pembuluh darah agar darah beredar dengan lebih lancar & seterusnya menurunkan kad
ar tekanannya.



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.


 
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 

  Sms/Whatsapp 019-727 0181

  email : fadilaz2983@gmail.com

  Fan Page Kecantikan Terindah

Sunday, 4 May 2014

Basic H2

Mesti ada yg tanya apa itu BASIC H... meh baca bawah ni

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate


Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan
Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:
  • Dinding
  • Permukaan dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Benda-benda diperbuat daripada kayu
  • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)

Tahukah Anda?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.


Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan 

Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean

Periuk, besen dan pinggan mangkuk
Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air

Tingkap dan cermin 
Campurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean

Lantai 
Campurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air

Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi 
Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam


Perbezaan Shaklee

Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
credit:MamaFaiz

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.

 
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 

  Sms/Whatsapp 019-727 0181

  email : fadilaz2983@gmail.com

  Fan Page Kecantikan Terindah

Saturday, 3 May 2014

TESTIMONI SET KULIT SHAKLEE



"Hasil pegambilan secara konsistant... Alhamdulillah dapat semula kulit yg di idam2kan..kalau dulu makan seafood jerawat batu keluar macam mata air.. dengan bernanahnya..subhanallah..xthan skitnya..sedih sangat...

Sekarang tidak lagi!! Hasilnya bukan setakat kulit muka yg licin cerah n gebuss..badan pun makin ringan sihat dan bertenaga...tq shaklee kerana mengembalikan keyakinan hidupku..."

Rasai sendiri dan jadilah DUTA SHAKLEE.

===================

Kebaikkan Set ini :-
Fungsi Vitamin C
~Penting untuk pengikatan kolagen dalam badan.
~antioksida yang baik
~membantu pulihkan sel akibat luka/jerawat.

Fungsi Vitamin B Complex
~Mengandungi B2(Riboflavin) untuk beauty
~Bagus untuk kulit berminyak, whiteheads, blackheads, parut dan kulit kering.
~Atasi kelesuan & anti-stres
~Menaikkan seri muka

Fungsi Vitamin E
~Menjadikan kulit lebih licin dan bersih
~Mengurangkan parut jerawat & eyebag
~Mengurangkan kedutan & pembentukan garis halus
~Baik untuk sistem saraf dalam badan
~Anti oksida
~membantu kemusnahan vitamin A dan C
~membantu penyerapan oksigen

Untuk kesan optimum, boleh tambah Energizing Soy Protein (ESP) dan GLA COMPLEX secara berasingan.

Fungsi ESP
~Awet muda
~Merangsang pembentukan semula kulit dan otot
~Mengurangkan kedutan
~Mengembalikan seri wajah
~Memudarkan kesan parut

Fungsi GLA COMPLEX
~Memelihara kesihatan
~Melambatkan menopause (putus haid)
~Mencantikkan kulit
~Mencantikkan rambut
~Menentang kanser






* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.

 
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 

  Sms/Whatsapp 019-727 0181

  email : fadilaz2983@gmail.com

  Fan Page Kecantikan Terindah

Testimoni Set Hamil

Dengan mengamalkan Set Kehamilan Lengkap Shaklee secara konsisten

¤ Tiada lagi kejang urat ketika tidur mahupun ketika berjalan jauh seharian.

¤ Kulit saya bersih tanpa sebarang kesan hitam terutama di sekeliling leher, celah ketiak, dan paha. Tumit kaki saya juga tidak pecah dan merekah seperti kehamilan sebelum ini.

¤ Walaupun sudah masuk bulan ke-enam kehamilan, alhamdulillah, kaki saya masih belum bengkak.

¤ Saya rasa lebih bertenaga setiap hari walaupun kehamilan kali ini saya perlu bekerja di pejabat seperti biasa, menguruskan rumah dan anak saya yang sedang aktif, dan juga menjalankan perniagaan Shaklee saya.

¤ Saya juga dapat tidur lebih lena tanpa sebarang masalah.

¤ Keputihan yang saya alami untuk kehamilan kali ini juga sangat sedikit dan tidak mendatangkan sebarang ketidakselesaan.. (Puan Nurul)




* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.

 
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 

  Sms/Whatsapp 019-727 0181

  email : fadilaz2983@gmail.com

  Fan Page Kecantikan Terindah

Friday, 2 May 2014

Tingkatkan Metabolisma Dgn Cinch Energy Tea Mix

Cinch Energy Tea Mix merupakan teh eksotik putih, merah dan teh hijau Matcha (satu teh hijau bagi istiadat ulung Jepun) dituai dan dicampurkan dengan teliti bagi menghasilkan minuman yang luar biasa. Ia memberi anda tenaga tambahan semulajadi dan rasa nyaman. Sangat sedap diminum ketika panas ataupun sejuk (lagi best campur dengan madu dan lemon). Teh ini dibungkus dalam bungkusan kecil yang mudah dibawa ke mana saje.

sumber:Shaklee Malaysia


Meh tengok apa kebaikan di dalam teh ini :

1.MATCHA GREEN TEA
- antioksida yang sangat tinggi
- energy booster
- metabolisme booster
- bakar kalori up to 4 x ganda

2. TAURINA
- menggalakkan metabolisme
- lebih bertenaga
- larutkan lemak
- membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3. WHITE TEA
- membakar lemak – lemak berlebihan
- menghalang penghasilan sel lemak yang tak perlu
- meningkatkan metabolisme

4. ROOIBOS RED TEA
- melarutkan lemak
- meningkatkan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
- agen detox

 


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.

 
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 

  Sms/Whatsapp 019-727 0181

  email : fadilaz2983@gmail.com

  Fan Page Kecantikan Terindah

Thursday, 1 May 2014

Get Clean Water

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean®Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%. Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.



Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama


Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak




 
Keistimewaan Shaklee
  1. Selamat: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain.Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.
  2. Pilihan Bijak: Menjimatkan KosRakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.
  3. Handal: Lebih banyak air bersih pada setiap masa.Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.
  4. Mesra Alam: Memelihara alam sekitar. Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.
________________________________

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.

 
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 

  Sms/Whatsapp 019-727 0181

  email : fadilaz2983@gmail.com

  Fan Page Kecantikan Terindah

Follow Me