Tuesday, 22 July 2014

Tips bakar 100 kalori

Tips ini sesuai untuk individu yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal. Jom Bakar 100 Kalori Sekarang dengan...
* Berjalan pantas 15 minit
* Lompat bintang 5 minit
* Senamrobik 15 minit
* Naik tangga 10 minit
* Sapu sampah 25 minit
* Basuh kereta 20 minit

Lakukan secara konsisten setiap hari pasti akan dapat berat badan yang ideal.





 
Boleh juga ambil Set Slimming Shaklee sebagai makanan tambahan dan membantu penurunan berat badan. Set ini berkonsep Bakar, Buang dan Bina. Nak ORDER, boleh KLIK SINI. Selepas order boleh hubungi Dilla untuk cara pengambilan suplemen yang betul. Kalau nak tanya-tanya dan perlukan bantuan tentang produk boleh juga hubungi Dilla



 

Monday, 21 July 2014

Kenapa perlu buat bisnes Shaklee

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca Blog Kecantikan Terindah. Hari ini Dilla nak kongsi kepada semua kenapa perlu buat bisnes Shaklee. Sebelum Dilla sambung perkongsian Dilla nak bagitahu ini juga sebab kenapa Dilla sangat sukakan bisnes Shaklee dan terus jatuh cinta tanpa beralih arah ke bisnes lain. Semuanya di hujung jari seiring dengan peredaran pada masa kini.

Kenapa perlu buat bisnes Shaklee...ianya merupakan bisnes Online terbaik dan memudahkan ahlinya dan merasai 10 kebaikan utama ini

1) Sentiasa dibuka 24 jam sehari dan 7 hari seminggu
2) Mendaftar ahli secara online (terus dapat no ID dan boleh gunakan sistem online. Menjimatkan masa)
3) Belian secara online ( Hari ini order esok atau lusa barang sampai depan pintu rumah )
4) Boleh check GE terus setiap hari. Tak perlu lagi nak tunggu tengah bulan dan call HQ untuk update GE. Ini penting bagi yang serius berbisnes.
5) Transfer UV dengan cepat. Tak perlu nak email. Transfer UV dan terus update dalam sistem
6) Boleh check Bonus yang akan dapat setiap hari. Jadi boleh tentukan berapa Bonus yang nak dapat dalam 1 bulan.
7) Menjimatkan kos..kos pengangkutan, kos kertas, dll
8) Go Green... tak perlu kertas sebab boleh save terus dalam komputer
9) Tak perlu lama menunggu di branch sebab boleh order online
10) Bonus akan dibayar terus ke dalam akaun bank tak perlu lagi menunggu cek sampai ke rumah

Mudah kan. Dan yang paling best ada Group Coaching secara online dan juga Offline di bawah mentor-mentor yang hebat dari Group Jutawan Shaklee.



Dan terkini ada Sistem baru Shaklee ESell banyak memudahkan para pembeli untuk memilih sendiri produk kegemaran mereka mengikut budget yang ada. Nak harga lebih MURAH dan rasai sendiri kebaikan menjadi ahli Shaklee, boleh hubungi Dilla secara personal. 

Tunggu apa lagi, BERTINDAKLAH SEKARANG.




Sunday, 13 July 2014

Selamat Pagi






Sentiasalah bersyukur dengan apa yang kita ada

Saturday, 12 July 2014

Promo Julai 2014

Promo Julai 2014 ialah Vivix atau lebih dikenali sebagai tonik ajaib dan sirap Shaklee.




Promosi Julai 2014..
# Beli 6 Percuma 1 Botol (Jimat RM 475
# Free Member (Jimat RM 65..Yuran ahli)
# Percuma Penghantaran (biasa RM 10)
# Bonus pertama RM 241 (diterima pada pertengahan bulan Ogos 2014)
Total anda JIMAT bulan ini sebanyak RM 791

Selain perkara di atas, anda akan dapat No ID Shaklee yang mana lepas ini boleh beli produk Shaklee dengan harga Ahli dan boleh order terus secara online. Anda juga akan dimasukkan ke dalam secret group Star Master dan group di bawah bimbingan Master Jutawan Shaklee. Jika anda serius untuk membuat bisnes bersama Shaklee ada coaching online dan offline diberikan.

Apa tunggu lagi. Mari bersama kami menuju puncak kejayaan dan cipta kejayaan anda bersama Shaklee







Friday, 11 July 2014

Set Super Detox Shaklee


Tubuh badan kita banyak terdedah dengan persekitaran yang kurang sihat dan beracun. Oleh sebab itu badan kita akan bertoksin. Banyak tanda-tanda yang boleh kita rasai apabila badan mengandungi toksin. Contohnya seperti sistem penghadaman kurang baik, sembelit, badan cepat berasa letih, mudah diserang penyakit, kerap demam atau selsema. Jadi, kita perlukan detox. 
Detox ialah proses membersihkan dan menyucikan badan dari dalam. Proses detox penting kerana ia membantu penyerapan nutrien/vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Shaklee menawarkan produk detox yang selamat, sentiasa berkesan dan semulajadi. Set Super Detox Shaklee ini membantu membersihkan badan kita daripada bahan-bahan bertoksin itu.






Kebaikan Set Super Detox Shaklee
1) Meningkatkan sistem imun terhadap jangkitan kuman
2) Meningkatkan seri wajah
3) Membantu menyingkirkan toksin dari badan
4) Membantu meningkatkan kesihatan hati

Harga mampu milik untuk kesihatan yang lebih baik. Dapatkan set super detox shaklee HARI INI 







Thursday, 10 July 2014

Set asas Shaklee

Set asas Shaklee. Ramai yang tak tahu dan ramai yang pening memikirkan produk yang mana sesuai untuk mereka. Hari ini Dilla nak share tentang Set Asas Shaklee yang perlu dimiliki oleh semua terutama yang baru ingin mencuba Shaklee.

 


Mari kita kenali satu persatu setiap Vitamin di dalam set asas Shaklee ini:

1) Energizing Soy Protein (ESP)

¤ Setiap sel, tisu, otot dan tulang dalam tubuh badan kita dibina daripada protein untuk memastikan setiap sistem badan kita berfungsi dengan baik.   

¤ Pemilihan protein yang betul harus dititikberatkan. ESP dihasilkan dari protein soya non-GMO. Tidak semua soya baik untuk kesihatan tau, anda harus bijak membuat pemilihan yang betul.

¤ ESP membantu membekalkan tenaga, menguatkan rambut dan kuku, mencantikkan kulit, membaikpulih tisu badan yang rosak dan banyak lagi khasiatnya. ESP ni memang all rounder dan all time favorite bagi pelanggan kami.


2) Vitalea (Multivitamin)

¤ Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian.
¤ Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan.
¤ Memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan.
¤ Penting bagi proses pertumbuhan.
¤ Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
¤ Melengkapkan nutrient yang kurang.
¤ Membantu penyerapan zat dari makanan.



3)Vita-C Sustained Release

¤ Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
¤ Membantu dalam penyerapan zat besi.
¤ Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
¤ Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
¤ Menjaga ketahanan badan dari selsema.
¤ Menstabilkan bahan kimia dalam badan.


4) B-Complex

¤ Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
¤ Mencegah kelesuan dan kemurungan.
¤ Membantu kelancaran urat saraf.
¤ Mengelakkan stress.
¤ Mengelakkan sembelit.




* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.

 


Wednesday, 9 July 2014

Kelebihan puasa pada kesihatan

Kelebihan puasa pada kesihatan

Semua umat Islam diwajibkan berpuasa di Bulan Ramadhan berdasarkan Firman Allah dalam Surah al-Baqarah, ayat 183 : "Wahai orang-orang beriman telah diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan ke atas orang-orang sebelum kamu agar kamu menjadi orang-orang yang bertaqwa". Puasa juga banyak hikmah disebaliknya.

Kajian sains menunjukkan puasa memberi kesan positif pada kesihatan fizikal dan psikologi. Semasa berpuasa paras kolestrol dalam darah menjadi lebih baik, membantu menurunkan berat badan dan memberi kesan positif kepada kesihatan jantung. Walaubagaimanapun pesakit yang menghidapi penyakit kronik tidak digalakkan untuk berpuasa kerana bimbang mengganggu tahap kesihatan mereka.

 Apabila berpuasa tubuh badan kita akan dibersihkan atau dinyah toksinkan antaranya seperti :-

# Sel-sel mati, hampir mati atau yang berpenyakit 
# Lapisan mukus yang mengeras di dinding usus
# Toksin dalam limpa, hati, buah pinggang dan yang tertanam dalam fiber selular serta tisu organ
# Asid lemak trans
# Kolestrol berlebihan
# Tisu-tisu lemak yang tidak diperlukan

Kelebihan dari berpuasa

# Kulit lebih halus dan lembut
# Sistem saraf diseimbangkan
# Sistem pencernaan direhatkan
# Berat badan dikurangkan
# Kecergasan otak dipertingkatkan
# Membantu menyeimbangkan sistem metabolisme tubuh dengan mengawal paras gula

Selain itu, berpuasa juga dapat mengurangkan stress kerana kita lebih banyak beribadah kepada Allah dengan berzikir dan membaca Al-Quran

SELAMAT BERPUASA 
 

Sumber Metro Ahad


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.


 







Vivix Melambatkan Penuaan

Vivix melambatkan penuaan

Bulan Julai 2014 merupakan bulan promosi bagi Vivix Shaklee Beli 6 Percuma 1 botol (bernilai RM 475). Di sini anda akan dapat PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE dan CASH BONUS yang pertama di pertengahan bulan Ogos 2014. Best kan.








Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel antipenuaan. Dari bahan utama Vivix boleh melambatkan penuaan wajah kita. 

Vivix bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan untuk penjagaan kesihatan lebih optimum. Vivix sesuai dihadiahkan kepada ibu bapa tersayang. Cara pengambilan Vivix hanya 1 sudu teh sehari. Jadi sebotol Vivix tu boleh tahan sebulan. Vivix amat sesuai untuk yang tidak suka makan pil atau kapsul.

Jangan lepaskan peluang ini, dapatkan Vivix anda HARI INI. Beli 6 Percuma 1 ataupun anda juga boleh beli 2 Botol PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE juga.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.







Monday, 7 July 2014

Pengedar Shaklee di Melaka

Pengedar Shaklee di Melaka

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua. Dilla nak umumkan kepada semua pembaca Blog Kecantikan Terindah yang Dilla merupakan pengedar Shaklee di Melaka. Sesiapa yang tinggal di Melaka ingin mencuba atau restok produk Shaklee boleh hubungi Dilla.


Pengedar Shaklee di Melaka





Dilla juga pengguna tegar Shaklee. Shaklee banyak membantu Dilla sekeluarga disamping menjaga kesihatan. Orang perempuan ni kena jaga badan dan kesihatan. Betul tak? Lagi-lagi kalau dah beranak ramai. Dilla dah jatuh cinta dengan Shaklee dan Shaklee adalah pilihan yang terbaik



 
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 

  Sms/Whatsapp 019-727 0181

  email : fadilaz2983@gmail.com

  Fan Page Kecantikan Terindah

Sunday, 6 July 2014

Shopping Cart Shaklee

Apa khabar semua pembaca Blog Kecantikan Terindah. Semoga kalian semua sihat dan sentiasa berbahagia disamping keluarga tersayang. Hari ni Dilla nak beritahu semua yang Shaklee dah upgrade sistem mereka. Sekarang mudah bagi kawan-kawan yang suka shopping online sebab Shaklee dah lancarkan ESELL aka shopping cart untuk kawan-kawan terus Shopping direct dengan Shaklee. Sangat mudah dan menjimatkan masa. Hanya perlu click dan pilih mana yang berkenan di hati.

Selepas shopping, Shaklee akan terus pos ke rumah. Hari ini order, esok lusa InshaaAllah sampai terus depan pintu rumah. Mudahkan. Ramai dah menggunakan sistem ini dan mereka sangat berpuas hati. Kalau kawan-kawan nak ORDER, boleh KLIK SINI

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=12bcd658ef0a540cabc36cdf2b1046fd

Jika perlukan pertolongan dan konsultasi percuma, boleh hubungi Dilla 019-727 0181 (sms/whatsapp)

Tuesday, 1 July 2014

Snek baik vs Snek Jahat




Kanak-kanak lebih gemarkan makanan ringan berbanding makanan yang lebih berkhasiat. Ibu bapa perlu mendidik mereka sejak dari kecil supaya mencintai makanan berkhasiat dan jauhkan mereka daripada makanan ringan. Mari kita kenali apa itu snek baik dan snek jahat.


Snek Jahat @ Makanan Ringan









·         Gula-gula
·         Burger
·         Kentang goring
·         Aiskrim




Snek Baik @ Makanan Berkhasiat






·         Buah-buahan
·         Biskut bijirin
·         Roti
·         Sandwich
·         Dadih
·         Sayur-sayuran




Jika si kecil anda sudah terbiasa dengan makanan ringan, ibu-ibu jangan kecewa. Masih belum terlambat untuk menukarkan makanan tersebut kepada makanan berkhasiat. Ibu-ibu juga boleh memberi si kecil Meal Shakes Shaklee sebagai snek berkhasiat. Mengapa Dilla cadangkan Meal Shakes ini??? Mari lihat kebaikan dan apa kandungan di dalamnya.


1. Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar. Sesuai untuk tumbesaran anak-anak.
 
2. Ia mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak. Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil 

3. Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya. 

4. Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Sesuai untuk kanak-kanak yang sering mengalami masalah sembelit.

5. Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan 

6. Meningkatkan tahap imuniti anak khususnya bagi yang kerap demam, batuk dan selsema.

7. Membuka dan meningkatkan selera makan khususnya bagi anak-anak yang picky eater.





Siapa perlukannya???




Testimoni Meal Shakes




* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.


 
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 

  Sms/Whatsapp 019-727 0181

  email : fadilaz2983@gmail.com

  Fan Page Kecantikan Terindah

Follow Me