Tuesday, 30 September 2014

Apa kata mereka selepas ambil Vivix

Biarlah hanya gambar yang berbicara. Mari kita lihat apa kata mereka selepas ambil Vivix

Testimoni1..untuk Abah





Testimoni 2...untuk suami merokok

 

Testimoni 3...untuk kecantikan



Konsultasi percuma. Sehari hanya sesudu teh dan boleh dijadikan masker. Nak cuba hubungi saya

Dilla
Kaya dan Berjaya
019-727 0181

Cinta

Apa yang anda suka??? 



Lakukan dengan rasa cinta dan semangat yang mendalam. Gembiralah selalu




Monday, 29 September 2014

Cantik Cara Tradisional

Semua ingin kelihatan cantik. Ada yang mengunakan produk-produk terkini di pasaran dan tidak kurang ada juga yang masih menggunakan cara tradisional. Cantik cara tradisional lebih selamat, tiada kesan sampingan dan mudah didapati. Jom lihat bagaimana cantik cara tradisional itu.

Tomato
Tomato boleh dikisar halus dan disapukan ke wajah. Biar selama 15 minit kemudian bilas dengan air suam. Kulit akan lebih halus dan segar



Putih telur
Ambil putih telur dan dijadikan masker pada wajah. Ia sangat bagus untuk melembutkan kulit dan mengecilkan pori-pori di wajah. Jika tidak mahu berbau campurkan sedikit madu
 








Daun Aloe Vera
Ia lebih dikenali sebagai daun lidah buaya. Kebanyakan produk masa kini ada campuran aloe vera sebagai  bahan utama. Lebih baik menggunakan aloe vera yang asli kerana kesan lebih optimum. Selepas penggunaan kulit lebih lembap dan menyegarkan
 





Air Basuhan Beras
Selepas mencuci beras jangan dibuang airnya. Basuh muka setiap hari dengan air basuhan beras ini. Kulit akan lebih bersih dan tiada lagi kulit kusam. cubalah.
 

picture credit google

Sharing is Caring

Ramuan dalam Vivix Shaklee

Setiap hari sel anda diserang dengan tekanan, diet tidak seimbang dan toksin alam sekitar. Lindungilah sel-sel tubuh anda secara semulajadi dengan Vivix. Vivix adalah minuman baik untuk antioksidan dan antipenuaan. Ia mengandungi campuran unik botani Plygonum Cuspidatum, Muscadine Grape, Elderberry dan Purple Carrot



picture credit Google

Selain antioksidan dan awet muda, Vivix juga membantu memperbaiki sel-sel tubuh kita, meningkatkan sistem imunisasi, anti kanser dan memberi kesihatan yang optimum kepada tubuh badan

Konsultasi percuma dari saya

Dilla
Kaya dan berjaya
019-727 0181 

Alhamdulillah

Assalammualaikum...Sentiasalah bersyukur dan ucap Alhamdulillah. Rezeki Allah bermacam bentuk dan pelbagai cara kita perolehi.


Sunday, 28 September 2014

Qistina selepas ambil Meal Shakes

Assalammualaikum. Alhamdulillah. Hari ini Dilla nak share pada semua perubahan Qistina selepas ambil Meal Shakes. Meal Shakes ini rasanya sangat sedap. Rasa vanilla yang lazat dan boleh dicampur ke dalam susu dan minuman kegemaran anak-anak. Sehari hanya satu sudu kecil. Satu canister boleh tahan 2 bulan tau. Sangat berbaloi melaburkan wang untuk si manja kita. Lagi-lagi jika beli masa promosi, boleh jimat banyak. Bukan itu saje, ibu, ayah, datuk dan nenek juga boleh minum bersama. Inilah anak sulung Dilla, sekarang berumur 6 tahun.








Gambar kiri sebelum ambil Meal Shakes dan Gambar kanan selepas ambil Meal Shakes


Perubahan yang amat ketara Qistina selepas ambil Meal Shakes ialah selera makannya. Sebelum ni nak makan susah sangat dan terlalu memilih. Sekarang Alhamdulillah selera bertambah. Kesihatan Qistina juga bertambah baik. Jika sebelum ni dia kerap selsema dan batuk, sekarang tidak lagi. Semuanya dengan izin Allah. Dilla cuma mahu yang terbaik untuk Qistina. Anak adalah rezeki Allah dan jangan terlalu berkira dengan anak jika mahu yang terbaik dari anak.

Meh lihat apa kebaikan Meal Shakes ni kepada kanak-kanak:-
1) Sarapan berkhasiat untuk si manja
2) Sumber multivitamin lengkap dan protein terbaik
3) Kaya dengan kalsium dan rendah glisemik indeks
4) Menambah selera makan
5) Mengatasi masalah sembelit
6) Meningkatkan sistem imunisasi anak
7) Memberikan tenaga dan anak kekal sihat serta kuat

Masih belum terlambat untuk dapatkan Meal Shakes dalam bulan promosi ini. Hubungi Dilla untuk maklumat lanjut




Dilla
Kaya dan Berjaya
019-727 0181

Tips semasa beri anak makan

Dilla nak kongsi Tips semasa beri anak makan. Jangan sesekali ibu lakukan ini kerana ia boleh mengganggu selera makan si manja






Jangan

1) Beri makan secara paksa
Ia akan membuat anak makan terlalu banyak dan cepat dalam masa yang singkat

2) Marah
Memarahi atau mengancam anak semasa makan menyebabkan mereka rasa takut bila tiba masa makan. Ini akan membuatkan mereka makan dengan terpaksa dan tidak akan suka apa yang mereka makan

3) Mengkritik
Komen negatif terhadap makanan yang dihidangkan di hadapan anak akan membuatkan mereka tidak suka makanan tersebut. Makanlah walau rasanya kurang sedap

Makan bersama anak dan beri anak makanan kegemarannya. Jika nak sesuatu yang menarik, buat hiasan mengikut kesukaan mereka. Makanlah dengan gembira


Selamat Pagi

Assalammualaikum


Wednesday, 24 September 2014

Detoks tubuh cara semulajadi

Assalammualaikum semua

Alhamdulillah berjumpa kembali. Hari ini Dilla nak kongsikan Tips detoks tubuh cara semulajadi. Macam mana tu? Sebelum tu tahukah anda kenapa proses detoks ini perlu untuk tubuh kita? Proses detoks ini penting kerana ia boleh menyingkirkan toksin berlebihan dalam tubuh badan kita. Toksin berpunca daripada bahan kimia yang terkumpul berasal dari racun pestisid, udara yang dicemari asap rokok dan kenderaan serta persekitaran hidup yang tidak sihat. Toksin yang berlebihan di dalam badan akan mengundang bahaya dan mendatangkan pelbagai penyakit, Sebab itu proses detoksifikasi amat penting.

Anda boleh ikuti detoks cara semulajadi ini sendiri iaitu
1) Minum air dalam jumlah yang banyak sekurang-kurangnya 2 liter air setiap hari
2) Kurangkan pengambilan bahan kimia seperti ubat-ubatan. ia memberi impak kepada hati anda
3) Hadkan minuman berkafein.
4) Bersenam secara berkala setiap hari atau melakukan aktiviti mengemas rumah. Toksin dapat dikeluarkan melalui peluh.
5) Banyakkan makan sayur-sayuran dan makanan berserat tinggi
6) Jadikan buah-buahan dan kekacang sebagai snek harian anda


sumber:Pa&Ma September 2012

Selamat mencuba

Dilla
Kaya dan Berjaya
 

Tuesday, 23 September 2014

Testimoni Dilla selepas ambil Shaklee

Assalammualaikum semua

Hari ni Dilla nak share testimoni sendiri selepas menggunakan produk Shaklee. Tujuan utama nak menyusukan anak dan badan lebih sihat. Tak sangka dapat Bonus, berat badan turun. Patut Dilla rasa badan sekarang lebih ringan. Cuba lihat ni berat sebelum dan selepas

Berat sebelum 57.4 kg (14/7/14)





dan

Berat selepas 52 kg


Berat badan Dilla turun 5.4 kg selepas 2 bulan. Dilla ni berat susah sikit nak turun tapi naik bukan main senang je. Alhamdulillah Shaklee banyak membantu dengan izin Allah. Dilla cuma amik set asas menyusu je. Sekarang tengah konsisten nak amik Omega Guard untuk turunkan kolestrol dan buang lemak tu. Tinggi gak kan bacaan tu. Ini set yang Dilla ambil



Jika kawan-kawan nak cuba produk Shaklee dan inginkan konsultasi percuma dari Dilla boleh je cari Dilla di Facebook atau Page Dilla (Kecantikan Terindah)

Dilla
Kaya dan Berjaya
019-727 0181 (sms/whatsapp)

Friday, 19 September 2014

Kurus dengan Set Kurus

Kurus...Siapa yang tak nak kuruskan. Tapi janganlah sebab nak kurus kita berdiet yang terlampau sehingga membahayakan kesihatan. Jika kita tidak makan dengan cara yang betul, metabolisme badan akan menurun dan membuatkan selera makan lebih bertambah jika kita berhenti berdiet. Sebab itu kita perlu ambil sarapan pagi, makan tengahari dan juga makan malam dengan cara yang betul. jangan sesekali tinggalkan waktu makan kerana ingin kurus. Makanlah mengikut masa dan dengan makanan yang seimbang.

Dilla nak kongsi kepada semua bagaimana kurus dengan Set Kurus Shaklee. Shaklee adalah makanan tambahan untuk membantu melengkapkan nutrien yang kurang dan mambantu badan lebih sihat agar proses penurunan berat badan lebih mudah. Ia mengamalkan 3 konsep iaitu Bakar, Buang dan Bina. Mari kita lihat set tersebut dan fungsinya.









Bakar...Lecithin @ Omega Guard

Lecithin  *Menolong pengeluaran lemak dari sel
             *Mengurangkan kolestrol dalam badan
             *Menggalakkan fungsi optimum otak
             *Menolong mengurangkan berat badan

Omega Guard  *Menggalakkan perkembangan otak untuk orang dewasa dan kanak-kanak
                      *Mengurangkan radang sendi
                      *Mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah
                      *Mengurangkan risiko kanser payudara, prostat dan usus
                      *Mengandungi DHA untuk membantu mempertingkatkan lagi kesihatan jantung


Buang... Alfalfa & Herb-Lax

Alfalfa  *Kaya dengan nutrisi dan mineral
           *Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
           *Mengurangkan toksin dan merendahkan kolestrol   
           *Melegakan rasa kebas dan sakit sendi
(Individu yang menghidap penyakit SLE perlu meminta nasihat doktor)

Herb-Lax   *Mencuci dan membersihkan sistem usus
                *Mengelakkan sembelit
                *Mengurangkan jeragat
                *Mengurangkan bau badan

Bina... ESP @ Cinch Shake Mix

ESP   *Mengoptimumkan penyerapan vitamin lain
          *Membekalkan tenaga berpanjangan dan rasa kenyang lebih lama
          *Kesihatan kulit, kuku, rambut dan otot bertambah baik
          *Sumber protein terbaik kerana rendah lemak dan kolestrol dan glisemik yang rendah
          *Membantu mengurangkan gastrik dan pedih ulu hati


Cinch Shake Mix   *Terdapat dalam 3 perisa iaitu Vanilla, Cafe Latte dan Coklat
                            *Mengekalkan otot dari mengeleber selepas berat badan turun
                            *Cepat membantu mengurangkan lemak
                            *Mengurangkan selera makan 
                            *Minuman pengurusan berat badan yang berkesan
 

Boleh tambah Cinch Energy Tea


Cinch Energy Tea  *Perangsang tenaga yang semulajadi dan selamat
                            *Membantu meningkatkan metabolisme
                            *Pilihan alternatif sebagai penganti kopi dan snek bergula


Konsultasi percuma diberikan kepada customer Dilla. Untuk keterangan lanjut boleh hubungi

Dilla
019-727 0181 (sms/whatsapp)

Monday, 15 September 2014

Perubahan selepas berShaklee

Assalammualaikum semua dan Selamat Pagi

Alhamdulillah syukur kerana diberikan kesihatan yang baik dan dapat meneruskan perkongsian bersama. Hari ini Dilla nak share perubahan selepas berShaklee. Banyak perubahan yang berlaku pada diri Dilla dan keluarga semuanya dengan izin Allah. Antaranya ialah

 * Dapat menyusukan Danish secara ekslusif kerana badan lebih sihat dan bertenaga
* Kesihatan keluarga lebih baik 
* Qistina dan Danish lebih berselera makan dan bijak
* Menjadi seorang yang lebih positif, tidak cepat putus asa dan rajin berusaha
* Hubungan kekeluargaan lebih erat kerana banyak masa bersama
* Anak-anak lebih mendengar kata kerana Dilla sentiasa ada di sisi mereka (kalau dulu selepas bekerja baru ada. Itu pun kekadang malas nak layan sebab dah letih)
* Lebih utamakan Allah kerana rezeki itu datang dari Allah dalam pelbagai bentuk dan cara
* Lebih rajin beribadah terutama berzikir dan bersedekah
* Percaya sebelum berjaya kerana itu adalah rahsia kejayaan
* Impian demi impian tercapai. Alhamdulillah

Dilla bersyukur kerana ditemukan dengan Shaklee dan berada di bawah group Jutawan Shaklee. Terima kasih juga kepada mentor-mentor Dilla yang sangat hebat dan sentiasa tak jemu memberi semangat dan ilmu-ilmu tanpa berkira. Terima kasih Presidential Master Kak Cery, Presidential Master Kak Laila, Master Ira dan Master Hafsah (mummy Shaklee Dilla). Jika mereka boleh berjaya, Dilla pun boleh berjaya. In shaa Allah
 

Saturday, 13 September 2014

Jom buat Duit dengan Blog

Jom buat duit sambil berblog. Macam mana, anda perlu Daftar Heartbeat. Ia PERCUMA dan anda akan dapat Earning darinya jika ada yang Klik. 







Caranya mudah saje. Boleh KLIK SINI



Membeli Sambil Menderma

Assalammualaikum semua. 

Bulan ni anda boleh membeli sambil menderma. Setiap pembelian 3 Canister Meal Shakes anda akan dapat Percuma 1 Canister yang berharga RM 113 dan 10% daripada belian tersebut akan didermakan kepada MyKasih Foundation untuk membantu kanak-kanak. 

Inilah masanya untuk anda memberi yang terbaik kepada si manja dan dalam masa yang sama anda membuat kebajikan. Meal Shakes bukan sahaja sesuai untuk kanak-kanak, malah seisi keluarga boleh mengambilnya terutama kepada sesiapa yang tidak suka menelan pil atau tablet. 




Peluang ini datang hanya sekali. Jangan lepaskannya dan dapatkannya HARI INI. Konsultasi PERCUMA diberikan kepada pelanggan saya. Jom hubungi saya sekarang



Follow Me