Sunday, 30 November 2014

7 Bacaan Pembuka Rezeki

Rezeki adalah milik Allah. Manusia adalah asbab. Rezeki Allah luas dan datang dalam pelbagai cara dan bentuk. Mungkin terus kepada kita, ataupun mungkin datang kepada anak, suami, ibu bapa atau keluarga kita. Kesihatan yang baik dan keluarga yang bahagia juga adalah rezeki Allah. Dilla kongsikan kepada semua 7 Bacaan pembuka rezeki yang boleh kita amalkan setiap hari dalam kehidupan ini. Selamat Beramal


Jom Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Friday, 28 November 2014

Tips Kurus-Madu membantu diet anda

Madu adalah bahan semulajadi. Rasanya yang manis dan sedap penuh dengan pelbagai khasiat. Ia salah satu sumber makanan yang baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Madu boleh dijadikan sebagai penganti gula dalam makanan dan minuman kita. Madu juga sangat baik sebagai alternatif menjaga lingkaran pinggang dan juga membantu diet anda. Jom Dilla kongsi tips kurus bagaimana madu membantu diet anda.


MADU DAN LEMON




Minum segelas air lemon bersama dengan madu setiap pagi. Ia membantu meningkatkan metabolisme badan dan memberi kesegaran kepada anda di waktu pagi. Ia juga berfungsi sebagai detoks untuk dalaman badan anda.


MADU DAN KAYU MANIS

Campuran air kayu manis bersama madu sangat disarankan untuk anda yang sedang berdiet dan ingin hidup lebih sihat. Ia membantu meningkatkan sistem metabolisme badan dan menyihatkan badan.
 

TEH MADU


Minuman teh bersama madu membuatkan anda rasa tenang dan nyaman. Rasanya yang lebih sedap jika dibandingkan dengan rasa gula yang biasa anda letak. Cubalah. 
 

MADU DAN HALIA

 


Kombinasi madu dan halia membantu sistem penghadaman badan lebih baik dan sihat. Ia juga sebagai anti bakteria dan menghalang virus kuman merebak ke seluruh badan. Rasanya menghangatkan tubuh anda.
 

SUSU MADU


Madu juga boleh dicampurkan ke dalam susu kegemaran anda. Rasanya akan lebih sedap dan tidaklah mengganggu diet anda.


Anda juga digalakkan minum air madu selepas makan bagi membantu melancarkan sistem penghadaman dan membantu program diet anda. Mulai hari ini jom kita gantikan gula kepada madu supaya hidup lebih sihat.
 
sumber: majalah rapi Oktober 2013

Dilla aka Mama QD
sms/whatsapp 019-727 0181
fadilaz2983@gmail.com






Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Thursday, 20 November 2014

Tips untuk mendapatkan anak

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua. Pagi ini Dilla nak kongsikan Tips untuk mendapatkan anak. Ia perlu dilakukan oleh suami dan juga isteri. Sama-sama ikut tips ini, InsyaAllah dengan izin Allah, anda dikurniakan cahaya mata yang sangat comel.

Tips untuk mendapatkan anak:-

1) Turunkan berat badan anda ke berat yang ideal atau normal.
2) Jangan berputus asa terus berdoa kepada Allah kerana Allah lah yang memberi rezeki anak itu. Kita hanya berusaha dengan bersungguh-sungguh
3) Kurangkan mengambil gula dan karbohidrat dalam minuman dan makanan
4) Jauhkan dari minum soft drink dan jus dalam botol/ kotak. Buatlah jus sendiri itu lebih berkhasiat
5) Makan lebih sayuran hijau dan buah-buahan segar
6) Jauhkan makanan segera dan makanan sejuk beku
7) Bersenam 2/3 kali seminggu
8) Mengambil makanan tambahan sebagai pelengkap nutrisi seperti Multivitamin, Folik Asid, Vitamin E dan Zinc

kredit :DHA

Dilla cadangkan anda cuba SET KESUBURAN ini. Nak tahu kebaikannya, BACA SINI







Ramai pasangan dah cuba dan dengan izin Allah mereka dikurniakan zuriat. Yang penting kita berusaha, konsisten, berdoa dan berserah kepada Allah.
 
Master 2B Dilla
sms/whatsapp 019-727 0181
fadilaz2983@gmail.com
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Friday, 14 November 2014

Bonus Shaklee

Assalammualaikum semua dan Salam Jumaat

Hari ini Dilla nak share pasal Bonus Shaklee sebab hari ini 14 hb. Selalunya semua Shaklee Independent Distributor (SID) yang berdaftar dengan Shaklee apabila tengah bulan mereka akan update status di facebook, Instagram, twitter, page atau blog masing-masing tentang Bonus Shaklee atau dengan erti kata lain mereka sebut hari raya. Seronok kan. 

Bonus Shaklee ni bermula dari 2 angka dan tiada limit bonus tersebut. Semuanya bergantung kepada kita dan usaha yang kita lakukan. Ada orang tu baru bulan pertama join dah merasa Bonus Shaklee 4 angka dan naik Rank Pertama (Supervisor). Bisnes Shaklee ni memang seronok, kita bukan sahaja dapat bonus bulanan tapi setiap kali kita naik Rank akan ada Reward Cash bergantung kepada Rank. Selain itu, Shaklee beri Car Bonus (yang ni Shaklee bagi Cash kita boleh pilih kita nak beli kereta apa atau boleh guna duit itu untuk apa saja kesukaan kita).

Mentor-mentor Shaklee selalu berpesan selepas terima Bonus jangan lupa tanggungjawab dan beri kepada yang memerlukan. Zakat, infaq dan sedekah jangan lupa. Begitu juga dengan ibu bapa, keluarga dan diri sendiri.

Banyak lagi Bonus yang kita boleh perolehi apabila mendaftar sebagai SID. Kalau nak tahu lanjut, meh hubungi Dilla kita sembang-sembang


Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Thursday, 13 November 2014

Pengorbanan itu penting



Nak dapatkan sesuatu perlu korbankan sesuatu. Setiap pengorbanan akan berbaloi jika dilakaukan bersungguh-sungguh
 
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Follow Me