Wednesday, 31 December 2014

SOHO

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua.

Hari ini 31 Disember 2014, Hari terakhir 2014. Apa yang berlaku suka duka pada 2014 jadikan ia pengalaman dan pelajaran agar menjadi lebih baik pada tahun 2015. Banyak juga azam dan impian 2014 belum tercapai, InsyaAllah Dilla akan teruskan pada tahun 2015 nanti. Semoga 2015 Dilla lebih bersemangat dan berjaya dunia akhirat.

Okeylah berbalik kepada tajuk.....SOHO adalah singkatan daripada perkataan Small Office Home Office / Single Office Home Office. Golongan wanita adalah kumpulan yang paling ramai memiliki SOHO. Ini kerana mereka bekerja dari rumah untuk memberi tumpuan sepenuhnya kepada keluarga terutama yang memiliki anak kecil. Mereka tidak hanya duduk romah goyang kaki semata-mata, tetapi mereka memiliki pendapatan sendiri dari bekerja dari rumah, samada online ataupun offline.

Kebiasaannya SOHO perlu ada meja & kerusi, tempat penyimpanan barang/produk dan juga rak buku bacaan. Dilla masih belum ada SOHO sebegitu tetapi dalam perancangan nak memiliki SOHO tersendiri. Ini antara rekaan SOHO yang menjadi idaman Dilla. Semoga tahun 2015 ni Dilla ada SOHO tersebut. InsyaAllah



hanya single 





berdua bersama My Love

atau yang ni


berdua juga


Korang ada SOHO tak? Macam mana design SOHO tu?

Mama QD
019-727 0181
fadilaz2983@gmail.com
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Tuesday, 30 December 2014

Makna warna air kencing

Jom kenali warna air kencing anda. Bunyi macam kotor tapi ini penting untuk tahu tahap kesihatan kita. Jangan ambil mudah perkara ini. Mencegah itu lebih baik dari merawat. Paling utama, minum air secukupnya setiap hari.


 
Mama QD
019-727 0181
fadilaz2983@gmail.com
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Monday, 29 December 2014

MINI GIVEAWAY #1 MAMA QD

DIBATALKAN....HARAP MAAF


Alhamdulillah Dilla ada buat MINI GIVEAWAY #1 di Page KECANTIKAN TERINDAH






Mini GA #1 ini bermula dari 22/11/14 sehingga 31/12/14. Cara-cara nak join seperti berikut:


2) Komen di post Mini Giveaway #1  "DONE"

3) Share di wall dan invite kawan-kawan join Mini GA ini

Pemenang akan diumukan pada 4/1/15

SELAMAT MAJU JAYA

TERIMA KASIH

Monday, 22 December 2014

Ia tak lama

Bila gagal sememangnya akan kecewa, 
Pastikan ia tidak lama...Just Move On -Irfan Khairi


 
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Friday, 19 December 2014

Saya Pilih ....

Assalammualaikum dan Selamat Pagi

Saya pilih .....

 

Pilihan di tangan anda. Buatlah pilihan terbaik untuk diri sendiri dan keluarga tersayang.
 
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Thursday, 18 December 2014

Rezeki Allah itu luas

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera

Alhamdulillah...sentiasalah ucap Alhamdulillah dan Bersyukur dengan rezeki yang kita ada dan kita dapat. Allah akan tambah lagi rezeki jika kita bersyukur

 

Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Wednesday, 17 December 2014

6 Punca Jeragat ada di muka

Jika ada Jeragat pasti membimbangkan dan mengganggu penampilan diriJeragat adalah perubahan warna kulit gelap dikawasan kulit yang selalu terdedah kepada cahaya matahari seperti muka. Jeragat biasanya terjadi kepada lelaki dan wanita yang mempunyai kulit kuning langsat dan sawo matang. Namun ada juga jenis kulit berminyak mempunyai jeragat. Mari kita lihat punca jeragat yang ada di kulit terutama muka.



6 Punca Jeragat

1. Kerap terdedah kepada cahaya matahari...Tak menggunakan pelindung UV di wajah

2. Penggunaan pil perancang

3. Hormon yang tidak stabil

4. Kekurangan nutrien dalam badan akibat dari peningkatan usia. Tidak mengambil makanan seimbang

5. Faktor keturunan

6. Penggunaan kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit.


Walaubagaimanapun, masalah jeragat ini boleh diatasi. Yang penting pada diri individu itu mahu merawat atau tidak. Berikut saya kongsikan beberapa cara untuk menghilangkan Jeragat.

1. Pemakanan yang seimbang
Setiap hari perlu mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan agar dapat membekalkan nutrien yang berkhasiat untuk tubuh badan kita. Pengambilan protein juga penting. Minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari.

2. Penjagaan kulit wajah
Cuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Selepas itu jangan lupa memakai toner dan pelembab agar dapat melindungi kulit dari sinar UV. Pilih produk kecantikan yang bersesuai dengan kulit wajah anda.

3. Mengambil suplemen
Pengambilan suplemen juga penting kerana ia dapat membantu menambah keperluan nutrisi yang tidak dapat dihasilkan oleh makanan harian kita. Anda boleh mengambil suplemen seperti Vitamin E, B Complex, Vita-C dan ESP. Boleh juga mengambil Collagen untuk kesan lebih optimum

Untuk pertanyaan lebih lanjut mengenai suplemen ini, boleh hubungi Dilla




Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Tuesday, 16 December 2014

Bersyukurlah

Assalammualaikum semua.

Bersyukurlah dengan apa yang kita ada. Itu lebih berharga dan Allah akan tambah lagi rezeki kita. InsyaAllah



Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Monday, 15 December 2014

Renungan bersama

Assalammualaikum semua...Ingatlah kalimah ini selalu

 

Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Monday, 8 December 2014

Petua Bisnes Donald Trump

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera.

Semoga hari ini lebih baik dari semalam dan lebih dirahmati Allah. Dilla nak share pada semua Petua Bisnes Donald Trump. Semoga ia memberi manfaat kepada kawan-kawan yang sedang membuat bisnes dan memberi semangat kepada yang ingin memulakan perniagaan. Setiap kejayaan pasti perlukan pengorbanan kan. Jom sama-sama kita amalkan perkara yang baik agar impian dan cita-cita menjadi kenyataan. InsyaAllah



dan






Semoga ia memberi manfaat kepada semua. Sharing is caring. All the best






Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH





Friday, 5 December 2014

Renungkanlah dan Bersyukurlah

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua

Kita sering fikir sesuatu yang tiada atau hilang, sehingga kita lupa bersyukur dengan apa yang kita ada terutama yang ada di depan mata. Nikmat Allah sangat luas, besar dan pelbagai bentuk. Pernahkah kita bersyukur dengan nikmat mata, telinga, kaki, tangan, mulut yang diberi Allah ini?? Ciptaan Allah sungguh sempurna dan mempunyai fungsi tersendiri.

Renung-renungkanlah dan sentiasalah bersyukur dengan apa yang kita ada walaupun ia kecil. 

Jangan Bersedih #1

 
Mama QD
sms/whatsapp 019-727 0181
fadilaz2983@gmail.com 
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH
 

Monday, 1 December 2014

Saya bahagia bila......

Assalammualaikum semua

Di mana kunci kebahagian anda? 

kebahagian saya Mama QD

Saya bahagia bila BEBAS DARI MASALAH KEWANGAN (sedang menuju ke arah itu) dan bila orang yang saya sayang turut bahagia. Bahagialah bersama yang tersayang dan buatlah PILIHAN yang terbaik

Mama QD

Follow Me