Wednesday, 30 September 2015

6 Cara kempiskan perut


Perut buncit pasti memburukkan penampilan dan bagi wanita ada yang mengatakan sedang mengandung padahal tiada. Di sini Dilla kongsikan 6 cara kempiskan perut dan semoga ia memberi manfaat kepada semua.

1) Minum banyak air masak
Setiap orang perlu minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Kuantiti air yang perlu diminum setiap orang ialah 25kg bersamaan 1 liter air. Jadi lihatlah berat badan anda dan kira berapa banyak air perlu diminum. Air yang banyak membantu proses pencernaan badan.

Air masak


2) Kurangkan garam dalam makanan
Terlalu banyak garam semasa diet akan menambah sodium terhadap cairan dalam tubuh dan melambatkan proses pengeluaran air. Akibatnya perut menjadi kembung dengan gas yang terbentuk.

Garam

3) Makan dengan perlahan
Makanan yang tidak dikunyah sehingga hancur tidak dapat dicerna dengan sempurna. Ia mengakibatkan perut kembung. Jadi kunyah makanan perlahan-lahan baru ditelan.

Makan perlahan

4) Makan makanan kaya serat
Banyak ambil sayur-sayuran dan buah-buahan mengikut piramid makanan. Buah epal dan pear amat digalakkan begitu juga dengan sayuran hijau.

Makan berserat

5) Hindari sembelit
Sembelit berlaku jika seseorang itu mengalami masalah pembuangan tidak lebih dari 3 kali seminggu. Kesannya perut mengumpul gas yang berlebihan dan merangsang isi perut mengumpul lemak yang boleh menyebabkan kembung dan buncit. Oleh itu pengambilan serat setiap hari adalah digalakkan.

Sembelit

6) Senaman dan bersukan
Bersenam 3 kali seminggu membantu meningkatkan kadar metabolisme badan dan bagus untuk pembakaran serta memecahkan lemak.

Bersenam


Cubalah tips kempiskan perut ini. Selamat maju jaya.

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Tuesday, 29 September 2015

Resepi Tomyam Seafood

Makanan kegemaran Dilla adalah yang berkuah. Paling suka sup dan tomyam. Kalau makan camtu je pun bole tanpa nasi. Hari ni Dilla kongsi resepi macam mana nak buat sup tomyam seafood yang mudah dan cepat masak. Sesuai untuk ibu-ibu berkerja yang sibuk. Cubalah.

Sup Tomyam Seafood

Bahan-bahannya ialah :-
300 gm udang
300 gm sotong
2 batang serai
2 biji tomato (dibelah empat)
2 helai daun limau purut
5 ulas bawang besar (dihiris)
Pes tomyam secukup rasa
1 kiub pati ayam
750 ml air
Sedikit jus limau nipis

Cara-cara membuatnya :-
1) Didihkan air bersama tomato, serai, bawang besar dan daun limau purut.
2) Masukkan udang bersama pes tomyam dan kiub ayam. Kacau rata.
3) Masukkan sotong dan jus limau purut.
4) Biarkan seketika dan boleh dihidang.

Hidangan untuk 3 orang

Credit : Rapi Mac 09

Pic credit google

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Saturday, 26 September 2015

5 Tips untuk berjaya dalam bisnes

Harini Dilla nak kongsi pada kawan-kawan 5 tips untuk berjaya dalam bisnes. Ia penting dan perlu diambil berat jika anda mahu berjaya. Paling utama ialah mentor. Pilihlah siapa mentor yang anda suka bersesuaian dengan bisnes yang dijalankan. Nak tahu lebih lanjut, baca ni 5 tips untuk berjaya dalam bisnes



NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Thursday, 24 September 2015

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Dilla nak ucapkan Selamat menyambut Hari Raya Aidi Adha. Selamat Berkorban semoga pengorbanan anda diberkati Allah. Maaf zahir dan batin jika ada salah dan silap.



NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Wednesday, 23 September 2015

Korang Tau Tak #2 - Rumput Gandum

Korang Tau Tak

Rumput gandum dapat membantu meningkatkan metabolisme badan dan mengurangkan lemak dalam tubuh badan. 

#kttshaklee-korang tau tak

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Smoothie Meal Shakes


Smoothie Pisang Bersama Shaklee Meal Shakes

Gabungan yang baik untuk membekalkan tenaga dan membantu proses detox. Sesuai diminum seisi keluarga. Bahan-bahannya

1 Biji Pisang
1 Cawan Susu Segar
1 Sudu Meal Shakes
1 Cawan Ais

Kisar semua Bahan dalam 2 minit. Sudah siap, tuang dalam gelas dan sedia untuk dinikmati.

Credit : Rapi Ogos 2015

Smoothie Pisang bersama Meal Shakes

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Tuesday, 22 September 2015

Blog Mobile Friendly Test

Tadi blogwalking Dilla jumpa blog Mas cerita tentang macam mana nak check Blog kita ni Mobile Friendly tak. Dilla dah test semua blog Dilla dan Alhamdulillah semuanya Mobile Friendly. Siapa nak Test, boleh baca kat Blog Mas


Blog personal Dilla


.....

Blog bisnes Shaklee

....

Blog bisnes campur2

Korang cubalah test nak check blog masing-masing. All the best






Smoothie Esp


Dah bosan minum ESP Shaklee begitu je, jom cuba Resepi Smoothie ESP ni. Summer Strawberry Shaklee Smoothie dan bahan-bahannya ialah :-

3/4 cawan vanilla rendah lemak Greek yogurt
1 sudu jus lemon
1 sudu ESP Shaklee
Beberapa helai daun pudina (untuk hiasan)

Kisarkan semua bahan-bahan tersebut. Bila siap, tuangkan ke dalam gelas dan hiaskan dengan daun pudina. Sudah boleh diminum.

Credit: Rapi Ogos 2015

Resepi ESP Shaklee


Smoothie adalah hidangan yang mudah disediakan malah berkhasiat. Gabungan dengan ESP Shaklee memberi rasa kenyang berpanjangan dan membantu mengurangkan berat badan serta lemak. Dapatkan ESP Shaklee anda HARI INI.

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
FB PAGE : KECANTIKAN TERINDAH
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com


Monday, 21 September 2015

Korang tau tak #1 - Kehebatan Buah Strawberi

Korang Tau Tak Buah Strawberi kaya denhan Vitamin C. Strawberi juga mengandungi fitonutrient dan antioksida. Buah ini juga mengandungi Vitamin K, Mangan, Asid Folik, Vitamin B5, Vitamin B6, Magnesium, Omega-3, Potasium dan Riboflavin.

#ktt shaklee


Nurfadilah Suardi (892145)
Pengedar Shaklee di Melaka
Wasap 019-727 0181
FB Page : Kecantikan Terindah
IG : @nurfadilahsuardi
Email : fadilaz2983@gmail.com

Artis guna Shaklee

Trend masa kini suka ikut-ikutkan. Lagi-lagi ikut apa yang artis kesayangan pakai dan guna. Semua nak nampak cantik macam artis tu. Untuk pengetahuan semua, Shaklee tak menggunakan artis sebagai Duta Produk. Duta Shaklee adalah anda sendiri yang guna Shaklee dan dah rasai kebaikannya. Kemudian sharing apa yang anda rasa kepada saudara mara dan kawan-kawan. Jadi andalah Duta Shaklee bila mereka melihat kesan kebaikan tersebut pada diri anda. Best kan. Sebab itulah ramai yang terus daftar jadi AHLI.

Sekarang pun ramai selebriti dan artis guna Shaklee sebagai makanan tambahan mereka. Antaranya Tun Dr. Mahathir, Misz Nina, Rita Rudaini, Emma Maembong, Elfira Loy dan ramai lagi.

Artis guna Shaklee


Korang bila lagi.... Buatlah pilihan yang Bijak dan Terbaik. Shaklee SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM.

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

8 Kebaikan rawatan wajah di salon

Wanita masa kini pasti inginkan kulit putih, bersih dan gebu bak kulit bayi. Namun ia tidaklah mudah jika tidak rajin merawatnya. Krim pelindung dan krim kecantikan perlu dipakai untuk melindungi kulit dari cahaya matahari. Untuk mendapatkan kulit bersih dan cerah rawatan wajah di salon kecantikan perlu dilakukan. Ia tidaklah lama hanya perlu lebih kurang 20-30 minit untuk satu sesi. Selepas rawatan anda akan rasa perubahannya.

rawatan wajah di salon kecantikan


Ini 8 kebaikan rawatan wajah di salon kecantikan :-

1) Menanggalkan sel kulit mati
2) Membuang bintik putih dan bintik hitam di wajah
3) Melancarkan peredaran darah
4) Membuang lebihan lemak di wajah
5) Mengatasi masalah tona kulit tidak sekata
6) Membantu mengatasi wajah lesu
7) Melembapkan kulit
8) Kulit lebih bersih dan putih

Luangkanlah masa anda sekurang-kurangnya sebulan sekali untuk melakukan rawatan wajah di salon. Seronok tau. Wajah cantik anda bertambah bahagia.

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
FB PAGE : KECANTIKAN TERINDAH
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Follow Me